Ca Madò Bet

Es la siurelleria més antiga i amb més tradició de Mallorca. Duita endevant per tres generacions de dones de la mateixa família.

Ja fa més de 100 anys, Eslisabet Amengual, coneguda dins el món dels ceramistes com Madò Bet, va començar a fer siurells. De fortes conviccions religioses, sorprenien les seves figures d’animals mitològics, (serps, sirenes, cavalls amb ales, dimonis amb tres banyes…)

Una col·lecció important dels seus siurells, el poreu trobar al museu de Mallorca, i a diferents museus antropològics europeus.

Seguint amb la tradició familiar, la seva filla Francisca un cop casada amb un oller de Pòrtol, es posar al capdevant del negoci familiar, seguint amb els models més tradicionals.

Anys més tard, na Coloma, la seva neta, com no poria ser d’altre manera, seguir amb el negoci, siguent ja la tercera generació de siurelleres

Na Coloma, ha seguit amb les formes més clàssiques que feia la seva mare, peró també recuperant les figures més fantàstiques de la padrina Bet, i com que no es podía quedar així, ha creat nous models adaptats als nous temps.

El taller es troba a Sa Cabaneta, Marratxí, ben enmig de la terra del fang.