Societat Balear de Matemàtiques.

img_20161103_183320

 

 

 

 

 

 

 

 

Fa un poc més d’un any, la Societat Balear de Matemàtiques, www.xeix.org a través den Josep Lluís Pol, en van trucar, per fer unes fotografíes a uns siurells fora acabar.

No tenia ni idea que tenien a veure els siurells amb les matemàtiques, però la resposta la teniu al seu calendari, al mes de novembre on surt la fotografía dels meus siurells. Aquest es part del text que ho acompanya.

La paradoxa d’Aquil·les i la tortuga

“El fet que els xiulets no estiguin pintats de calç es deu senzillament a què és el lloc per on la siurellera els agafa quan els submergeix en calç. Ben igual que la deessa Tetis, quan submergí el seu fill Aquil·les en la llacuna Estígia per fer-lo invulnerable, però el taló per on el sostenia la mare, quedà sense remullar i, per tant, sense protegir. […]”

Extracte del calendari de la Societat Balear de Matemàtiques

www.xeix.org